Oosterhuisweg 23
8423VK Makkinga
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
De contactclown verwondert zich als een kind dat de wereld voor het eerst verkent. Ze neemt waar en speelt zonder zich te storen aan wat hoort. De contactclown reageert heel persoonlijk, respectvol en creatief op de situatie die zich voordoet. Ze verrast en creëert vrolijkheid. Er ontstaat een nieuwe werkelijkheid waarin tijd, het grote gelijk en bestaande normen en waarden even geen rol spelen.
De contactclown is herkenbaar aan de rode neus, ze is vrolijk gekleed en nauwelijks geschminkt.
MaLot speelt vooral bij mensen met een vorm van dementie en bij mensen met een verstandelijke beperking. Van te voren ligt niks vast, alles is afhankelijk van wat er ter plekke gebeurt en waartoe de situatie uitnodigt. Dit wordt bepaald door de bewoner(s), uitgenodigd door het spel van de clown. Zij maakt gebruik van diverse materialen, ook te gebruiken op 1½ meter. Muziek speelt een belangrijke rol tijdens het contact. Zingen, zelf muziek maken, ja, alles komt voorbij.
De basis van het plezier en de vrolijkheid is contact, de verrassing van het ‘samen’ spelen, ‘samen’ muziek maken, ‘samen’ genieten.
Ja, MaLot weet het ook niet zo goed meer. Samen met de bewoner(s) komt ze er wel weer uit. Ze vindt het eigenlijk allemaal wel oké en kan niet zo heel goed ‘nee’ zeggen. Het is basaal genieten met MaLot.
Mensen met dementie en ook mensen met een verstandelijke beperking missen nogal eens de aansluiting met de ‘snelle’ wereld om zich heen. Ze hebben meer tijd nodig. Ook MaLot vindt dit erg lastig en neemt de tijd die nodig is. Ze kan en wil niet zo snel.
MaLot geniet van alles om zich heen. Ze vindt alles leuk, geen vaste normen en waarden, geen begrenzing. Ze vindt het heerlijk om te reageren op wat zich aanbiedt. Gekkigheid uithalen of juist heel serieus zijn, alles is goed.