Contact met Malot ?

Oosterhuisweg 23

8423VK Makkinga


06-10155039


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Deze website is ontwikkeld door

2cvaz-webdesign.

Berichten van MaLot

MaLot maakt van alles mee. Haar meest recente ervaringen vind je hier.

Onlangs werd ik gevraagd te spelen op één van de locaties van ‘de Trans’ aan de Stroetenweg in Nooitgedacht. Best spannend, want spelen was al ruim een jaar niet mogelijk en dus was het wat onwennig. Maar wat was het fantastisch! In deze locatie wonen 12 bewoners in 2 huizen. Ze hadden een gezamenlijk feest en toen ik aankwam, kwam de gezelligheid me al tegemoet. Ik werd met open armen ontvangen en had al direct een heerlijk contact met een bewoonster van 80 jaar. Ze vertelde dat ze al 80 jaar was en ze genoot zichtbaar van het persoonlijke contact. Ze ging niet mee naar buiten, vond het veel te druk. Ook met andere bewoners was het supergezellig. Na 2 uurtjes was het feest afgelopen en ging ik naar huis. Enthousiast uitgezwaaid door de jongste bewoner, ik als MaLot en hij met een kleurrijke pruik en een rode clownsneus op. Wie weet , tot gauw

Zoveel liefde, zoveel contact

MaLot is klaar met het coronavirus, maar helaas is het virus nog niet klaar met haar. Spelen is daarom nog niet mogelijk en ook niet verstandig. Gelukkig kreeg MaLot een filmpje van clownsvriendin Swiep uit Brabant. Dit filmpje is gemaakt, vlak vóór de lock-down en laat zo mooi zien wat de contactclown kan betekenen voor onze medemens met dementie. Zoveel liefde, zoveel contact op zo’n mooie manier.

Plaatsing op deze site is met toestemming van de familie van de mevrouw op het filmpje en van clown Swiep. 


De opleiding

In september 2019 begon de opleiding en al snel koos ik mijn kleding en mijn naam. 
Helaas kreeg de hele wereld te maken met het coronavirus, zo ook de opleiding. Deze werd enige tijd gestopt en ook het spel binnen zorgcentra en instellingen voor mensen met een geestelijke beperking stopte tijdelijk.
Toch konden we spelen, maar dan bij het raam. De bewoners konden blijven genieten zonder gevaar te lopen. Dat was heel fijn, zowel voor mij als contactclown als voor de bewoners.

Malot krijgt hulp

Zowel Albert Heijn als Pearl-opticien in Oosterwolde zijn graag bereid Malot te steunen. Hoe dat gaat gebeuren wordt nog verder geregeld.

Spelen bij 's Heerenloo in Wekerom.

Met de clowns Pien, Charlie en met Ray.

 

We speelden op 31 oktober 2020 voor het raam van 8 huizen van deze locatie. Hier wonen per huis 4 tot 6 volwassenen met een verstandelijke beperking. We hebben vooral in 2-tallen gespeeld, waarbij Pien en Malot veelal samen speelden en Charlie en Ray ook. 1 keer hebben we met z’n vieren gespeeld en dat was geweldig. Wat een samenwerking!!

Malot in coronatijd

In deze tijd van corona is het lastig contact te maken op de manier zoals we dat voorheen deden. Echter juist in deze tijd is contact zo belangrijk en willen we elkaar aanraken, voelen, ruiken, proeven, ja, wat dan ook. Bij mensen met dementie is contact maken niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel heel erg noodzakelijk. MaLot speelt graag bij mensen met dementie en heeft zich de afgelopen tijd enorm ingezet om materialen te ontwikkelen om zelfs op 1½ meter fijn contact te maken. Ook de kleding heeft ze aangepast om de afstand zoveel mogelijk te garanderen. Bij mensen met een verstandelijke beperking speelt hetzelfde en ook bij hen is dat contact in deze tijd niet meer zo vanzelfsprekend. Ook bij hen helpt dit materiaal om het contact weer te herstellen en om samen een heerlijke tijd te beleven.

Spelen in Riemsoord

Midden in de coronatijd heb ik gespeeld in Riemsoord, een zorgcentrum in Appelscha. Hier wonen enkele mensen met dementie, de meerderheid van de bewoners kunnen vanwege fysieke ongemakken niet meer zelfstandig wonen.

Ik heb veel gedaan met muziek en dans en ook Taratok mocht mee. Haar veertjes, die ze jaarlijks verliest, vonden gretig aftrek. Ook het dansen en zingen, zowel met de muziekinstrumenten en de doekjes, die op hun beurt zorgden voor de 1,5 meter afstand.

Please publish modules in offcanvas position.